Image

PERUTUSAN PENGARAH

 

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera,

 

Lembaga Muzium Negeri Kedah Darul Aman (LMNK) merupakan sebuah agensi berkanun di bawah kerajaan Negeri Kedah Darul Aman yang diberikan amanah dan tanggungjawab dalam usaha menyumbang ke arah pembangunan sejarah dan warisan budaya negara khususnya yang berkait rapat dengan negeri Kedah Darul Aman untuk dipelihara, disanjung dan dihayati oleh masyarakat khususnya generasi akan datang.

 

Usaha Lembaga Muzium Negeri Kedah Darul Aman(LMNK) membangunkan laman web ini hendaklah dihargai kerana ini merupakan satu sumbangan atau medan bagi LMNK untuk menyebarkan maklumat secara berkesan seluas yang boleh kerana pada zaman teknologi maklumat ini, kemudahan penyebaran maklumat tidak menimbulkan masalah dalam merapatkan hubungan dengan pelanggannya. Oleh itu adalah menjadi harapan LMNK agar hasil usaha ini memberikan manfaat kepada orang ramai khususnya para pelajar.

 

Akhir kalam saya dengan ikhlas mempersilakan tuan-tuan dan puan-puan melayari laman web ini untuk mendapatkan maklumat berkaitan LMNK yang diperlukan dengan mudah dan cepat. Saya juga berharap laman web ini akan menjadi sumber rujukan berguna para pengunjung laman web ini. Oleh itu saya juga turut mengalu-alukan cadangan dan pandangan orang ramai bagi memantapkan lagi kandungan laman web ini untuk manfaat semua pihak. Terima kasih kerana mengunjungi laman web LMNK.

 

“ KUNJUNGILAH MUZIUM”

 

Shuhadi bin Shukri
Pengarah Lembaga Muzium 
Negeri Kedah Darul Aman